16 Şubat 2015 Pazartesi

Mini Kekler

Bu güzel kek tarifin yapması oldukça kolay.Minik kalıplara yaparsanız görüntüsü ve yemesi de bir o kadar zevkli. Kek kalıplarını isterseniz büyükte kullanabilirsiniz. Keke portakal kabuğunun aroması ayrı bir tat katıyor.En son portakal suyu ile keke yumuşacık bir kıvam veriyorsunuz.Mutlaka denemelisiniz  :)   

Malzemeler:
  • 2 çay bardağı toz şeker
  •  3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1adet portakalın suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un 
Keki üzeri için:
  •  1 adet portakalın suyu
Yapılışı:
Portakalın kabuğunu rendenin küçük delikli olan tarafıyla fazla beyazına kaçmadan rendeleyin. Ayrıca başka bir kaba suyunu sıkıp hazırlayın.
Kekin hamuru için çırpma kabına 3 yumurtayı kırın toz şekeri sıvı yağı suyu ilave edip iyice çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ekleyip çırpın. Şekerli vanilyayı kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave ederek unu iyice yedirin.
Küçük kek kalıplarının içini hafif yağlayıp kaşık yardımı ile kek kalıplarının yarısına kadar   kek hamurundan koyun. 175-180 derece de fırında pişirin. Pişen kekleri çıkarıp üzerine kürdanla delikler açın.
Portakal suyundan küçük tatlı kaşığı ile alarak keklerin üzerine 1 -2 kaşık dökün. Afiyet olsun

 
2014