Kıymalı Pideleri genellikle uzun ve büyük olarak biliriz mini pideyi çayların yanına atıştırmalık olarak veya kahvaltılarda yapabilirsiniz. Hatta ikramlık olarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Çocuklarınızın beslenme çantalarına koyup onların sağlıklı beslenmelerini sağlayabilirsiniz. Yapması da o kadar maharet gerektirmeyen üstelik yaptıkça pratiklik kazanacağınız kolay bir tariftir. İç malzemesini peynirli patatesli olarak da deneyebilirsiniz.
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- tuz karabiber kekik nane
- Çörek otu
Yaş mayayı yoğurma kabına koyup üzerine ılık suyu birkaç kaşık unu ekleyin üzerine poşet geçirip 10-15 dakika bekletin.
Bu arada Mini pidelerin iç harcını hazırlamak için 150-200 gram kıymayı yanmaz tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin.1 adet kuru soğanı doğrayıp kavrulan kıymaya ilave edin. Soğanlar yumuşayıp pişince tuzunu birer çay kaşığı karabiber pul kırmızı biber kekik nane koyup karıştırıp ocağın altını kapatın. Yarım demet doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Kabaran mayaya ılık sütü, sıvı yağı 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın akını, şekeri, tuzu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan küçük küçük parçalar koparıp elle yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeleri elle veya merdane ile küçük dikdörtgen şeklinde büyütün. Pideler küçük olacağı için fazla büyütmeye gerek olmayacaktır. Açtığınız hamurun ortasına uzunlamasına kıymalı iç harçtan koyup kenarlarından ortaya doğru toplayıp tamamen kapatmadan uç kısımlarını birleştirin. Bütün bezeleri aynı şekilde yaparak yağlanmış tepsiye koyun. Pideleri yarım saat mayalanması için bekletin üzerine çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında mini pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.