8 Şubat 2015 Pazar

El Açması Yufka ile Kıymalı Börek

Elde yufka açamayanlar için hazır yufkalar marketlerde satılmakta, ancak her alınan yufkalar ile yapılan börekler ya kuru oluyor yada hemen sertleşiyor. Şimdi yeni yeni marketlerde el açması yufkalar satılmaya başladı.Şunu söyleye bilirim bu yufkalar gerçekten harika bu tarifte özellikle bu yufkadan kullanırsanız su böreğini aratmayacak bir lezzet yakalayacaksınız. 

Malzemeler:
  • 6 adet el açması yufka
  • 1 şişe maden suyu (soda)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
Börek içi için malzemeler:
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • yarım demet maydanoz
  • pul biber, tuz, karabiber
Yapılışı:
Börek içi için kıymayı tavaya koyup ocakta kavurmaya başlayın. Suyunu çekmeye başlayınca küçük küçük doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğan yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu baharatını doğranmış maydanozu koyup ocaktan alın soğumaya bırakın.
Böreğin sosunu hazırlamak için çukur bir kaba yumurtaları kırın.Sütü sodayı ve sıvı koyup çırpın. 
Büyük fırın tepsisini yağlayıp el açması yufkayı düzgünce buruşturarak tepsiye yerleştirin. Üzerine çorba kepçesi ile sostan alıp yufkanın her tarafına azar azar dökün. İkinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin ve  soslayın. Aynı şekilde üçüncü yufkayı parçalayarak buruşturarak yerleştirip  soslayın. Üç yufkayı da yerleştirdikten sonra araya börek için hazırladığınız harcı güzelce yayın. Aynı şekilde kalan üç yufkayı da yerleştirip soslayın. Yalnız en üstte koyduğunuz yufkayı biraz daha düzgün  yerleştirip kalan bütün sosu tepsinin her tarafına yufkaların  üzerine dökün. Böreği bıçakla düzgün karelere keserek 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 
2014