7 Şubat 2015 Cumartesi

Karamel Soslu Kek

Karamel Soslu Kek tatlı olarak da yemeklerden sonra ikram edebileceğiz çok hafif bir lezzet. Ekmek tatlısı gibi bir görünümde dondurmayla kaymakla krem şanti ile birlikte lezzetine lezzet katabilirsiniz. Krem şanti ile denedim harika oldu. İkindi çaylarında ikramlık olarak da gönül rahatlığı ile konuklarınıza sunabilirsiniz.    

Malzemeler:
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
Karamel sosu için malzemeler
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Keki süslemek için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 poşet krem şanti
Yapılışı:
Çırpma kabına yumurtaları kırıp 1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Unu yavaş yavaş ilave edin 2 paket kabartma tozunu da ilave edip kek hamurunu hazırlayın.
Kek hamurunu yağlanmış unlanmış yuvarlak borcam tepsiye boşaltıp 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin. Kek hamurunda yağ kullanılmadı yağsız olarak pişecek.
Karamel sosu için 2 su bardağı şekeri yanmaz bir kaba koyup kendi halinde eriyinceye kadar rengi karamel olunca 3 bardak suyu  yavaş yavaş ilave edip kendi halinde 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Ilımaya bırakın. 
Fırından çıkan kek ılıyınca karamel sosta ılıyınca kaşık yardımı ile sosu kekin her tarafına dökün. 
1 su bardağı sütle  1 poşet krem şanti ile çırpıp kaşıkla veya pompa ile kekin üzerini süsleyin.Pasta süsü ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 
2014