Tam bir vitamin deposu olan ıspanaktan faydalanmak için her zaman taze ve çiğ olarak tüketmek gerekmektedir.Ispanağın yapraklarında yüksek oranda demir iyot kalsiyum A, C ve K vitamini bulunmaktadır. Sıkça sofralarınızda tercih edeceğiz sebzelerden biri olan ıspanaktan börek yapmalısınız tadı harika sevmeyenlerin bile yiyebileceği bir börek....
Malzemesi:
- 1 kilo ıspanak
- 1 küçük dilim beyaz peynir
- 6 adet yufka
- tuz, baharat
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 2 adet yumurta
Ispanakları yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayın.Tuzunu baharatını beyaz peyniri de koyup karıştırıp börek harcını hazırlayın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin tekrar ikiye keserek her yufkadan 4 dilim üçgen elde edin. Üçgenlerin geniş kenarlarına ıspanaklı içten koyup rulo sarın. Sardığınız yufkaları kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Diğer yufkalar da aynı şekilde sararak yağlanmış tepsiye açılmaması için sıkıca yerleştirin.
Sosunu hazırlamak için: çukur bir kaba yumurtaları kırın sütü, yağı ve sodayı ilave edip karıştırın. Tepsideki ıspanaklı gül böreklerin üzerine sosu gezdirin.15-20 dakika kadar böreklerin sosu çekmesi için bekletip 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.