Yaş pastanızı kendiniz yapabilirsiniz. Hiç hazır malzeme almadan evinizde hazırlayabilirsiniz. Ama vaktim yok derseniz krema ve çikolata sosu hazır kullanarak bu pastayı yapıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. Kakaolu pastada yağ da kullanılmadığından oldukça hafif arasına muz gibi meyveler kullanarak pastanızın lezzetine lezzet katabilirsinz.
KAKAOLU YAŞ PASTAMalzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- yarım su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50 gram tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata ( koyarsanız daha parlak oluyor)
Kek hamurunu yapmak için yumurtaları kırın şekerle çırpmaya başlayın.Sütü kakaoyu kabartma tozu ve özellikle unu eleyerek ilave edin.Alttan üste karıştırın.Yağlanmış kalıbın üzerine yağlı kağıt serip kek hamurunu boşaltın. Tepsiyi bir iki kere yere vurup düzgün yayılmasını sağlayın. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Çok sert olmayan yumuşak bir kek olması lazım eğer sertse yarım su bardağı sütü keke gezdirin. Kek ılıyınca yağlı kağıttan çıkarıp yatay olarak ortadan kesin.
Kekin kreması için sütü yumurta sarısı unu nişastayı ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağını da ilave edin.Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp soğutun.
Kekin üzeri için çikolata sosunu yapmak için sütü suyu unu kakao şeker ve çikolatayı ocağa koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
Ortadan kestiğiniz kakaolu kekin arasına kremayı bolca sürüp üzerine ikinci yarısını koyun.Üzerine ve yanlarına hazırladığınız çikolata sosu sürüp servis edin. Afiyet olsun