10 Mart 2015 Salı

Papatya Poğaça

Papatya poğaça görünümü ile tadı ile oldukça güzel bir lezzet. Ağızda dağılan yapışmayan çay saatlerinde vazgeçemeyeceğiniz güzel bir tarif.  Buzdolabında saklayarak uzun süre bozulmadan koruyabilirsiniz. Dolaptan çıkarıp ısıtıp sıcak sıcak nefis poğaçalar sunabilirsiniz.  
PAPATYA POĞAÇA
Malzemeler:
  • 3,5  4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı instant maya
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı ılık süt veya su
  • 1 yumurta (sarısı  üzeri için ayrılacak)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
İçi için:
  • 250  gram beyaz peynir
Üzeri için:
  • yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı:
Tereyağını veya margarini hamur yoğurma kabına alıp yoğurdu sütü sıvı yağı  yumurta akını instant mayayı  şekeri tuzu koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca üzerini streçleyip 15-20 dakika mayalanmasını bekleyin.Mayalanan hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın avucunuzda yassıltıp ortasına  ezilmiş peynir koyun.Poğaçaları yuvarlayıp tezgaha koyun hafif üzerine bastırıp yassıltın. Mutfak makasıyla veya bıçakla kenarlarından  5-6 tane kesik yapın (ortasına kadar kesmeden) Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Papatya görünümünü sağlamak için kesiklerin tam ortasına çörek otu koyun.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun


 
2014