Mısır gevreği çikolata bal hepsinin ayrı ayrı tadı ile buluşan hafif bir tatlı yapması fazla zaman almayan tek atımlık porsiyonlarda oldukça şık sunumu ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tarif...
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet metro çikolata (veya caramino çikolata)
- 4 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı ezilmiş fındık içi
- 250 gr Mısır gevreği
Tereyağını, küçük parçalara böldüğünüz çikolataları derin bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak yağı ve çikolataları eritin. Eriyince ocağın altını kapatın ve mısır gevreğini balı ve fındıkları ekleyip karıştırın. Karışımı ıslatılmış küçük Türk kahvesi fincanlarının içine koyup kaşığın tersi ile bastırın. Fincanı ters çevirerek küçük kağıt kek kalıplarına çıkarın. 5 10 dakika dinlendikten sonra buzdolabında da 10-15 dakika bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun