Katlı Rulo Börek elde çok kolay açarak yapılan çıtır çıtır bir börek tarifi.5 çaylarında ikindi kahvaltılarında sabah kahvaltılarında yapacağınız sıcak sıcak sunacağınız harika bir lezzet...
Malzemeler:- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ılık su
- 3 -3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 3 adet haşlanmış patates
- maydanoz, baharat
- 1 yumurta sarısı
- susam
Böreğin içini hazırlamak için haşlanmış patatesleri rendeleyin kıyılmış maydanozları baharatı ve tuzunu koyup karıştırın.
Hamur yoğurma kabına unu kuyun üzerine toz mayayı, tuzu sirkeyi ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Hamuru 15-20 dakika bekletip 3 parçaya ayırın. Her parçayı merdane ile açarak büyütün. Eritilmiş yağı fırça ile açtığınız hamura sürün.Ortasına küçük bir kase koyup bıçakla 8 tane üçgen dilimler yapın. Kaseyi çekerek üçgen dilimleri ortaya doğru üst üste kapatın.3 parçayı da aynı şekilde yapıp buzdolabında tekrar 15-20 dakika bekletin.Buzdolabından çıkarıp bezeleri tekrar merdane ile açarak büyütün. Uzun kenarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..
Buzdolabında beklettikten sonra tekrar açıp iç malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın.