Sabah kahvaltılarının akşam sofralarının ikindi çaylarının yanına yapabileceğiniz bir börek tava böreği çok pratik çok lezzetli. İç malzemesini patatesli, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pazılı,kaşarlı, pastırmalı olarak yapabilirsiniz. Gerçekten yapması çok kolay vazgeçemeyeceğiniz bir tatta tava böreğini mutlaka denemelisiniz. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında ailenizle birlikte yapıp yiyeceğiniz bir lezzet.
Tava BöreğiMalzemeler:
- 3 yufka
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük kase beyaz peynir veya lor peyniri
- 1 küçük kase kaşar rendesi
- Maydanoz, karabiber, toz kırmızı biber, kekik vs.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tava böreğinin iç harcını hazırlamak için tercih ettiğiniz peynirleri karıştırın maydanoz ve baharatlarla tatlandırın.
28 cm lik teflon tavayı 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın
Bir kapta yumurta,yağ,süt ve tuzu çırparak sos hazırlayın.
Yufkanın 1 tanesini kenarları eşit şekilde dışarıda kalacak şekilde yayın. Kaşık yardımı ile sostan alıp yufkanın üzerine eşit şekilde dökün. Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları bölerek küçültün. 2. yufkayı 4 parçaya bölüp 2 parçasını tavaya yayın soslayın. Kalan 2 parçayı yayıp soslayın hazırladığınız börek iç harcını yayın. Üzerine 3 yufkayı parçalayıp tavayı kapatacak şekilde yayıp soslayın ve bu işlemi elimizdeki yufkalar ve sos bitene kadar tekrarlayın. İlk serdiğiniz ve kenarları dışarıda kalan yufkanın kenarlarıyla böreğin üzerini kapatın ve üzerini 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayın.
Kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişirin. Üzerine kapak kapatmayın. Kızarınca geniş bir tabağı tavanın üzerine kapatıp tavayı ters çevirip tavaya yerleştirip yine kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.