13 Ocak 2015 Salı

Tuzlu Çubuk Pasta

•Çörek otu kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirir.
•Antioksidan özelliği vardır.
•Çörek otunun içindeki iltihap önleyici madde eklem iltihabı için yararlıdır.
•Prostat ve meme kanserini yavaşlatıcı etkinliği bulunur.
•Karaciğeri koruyucu özelliği çörekotu faydaları içindedir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırma karaciğer kanserine karşı koruyabileceğini göstermiştir.
•Kandaki şeker miktarını düşürücü etkisi vardır. İnsülin salgılamasını sağlayan pankreasta beta hücrelerini harekete geçirdiği gözlemlenmiştir.
•Kalp sağlığını koruyucu etkisi çörekotunun faydaları arasındadır.

Malzemesi:
  • 125 gram margarin
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta
  • 200 gram peynir
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • yumurtanın beyazı, susam, çörek otu
Yapılışı:
Margarin eritilip soğutulur. Hamur yoğurma kabına  soğutulmuş margarin  rendelenmiş peynir yumurtanın sarısı eklenerek yoğurmaya başlanır. Unu yavaş yavaş ilave ederken  karbonatıda eklenir. Hamur ele yapışmıyacak durumuna gelinceye kadar un ilave edilip yoğrulur. Hamur 10-15 dakika dinlendirilir.  Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp  uzun rulo şeklinde çubuklar hazırlanır saç örgüsü şeklinde kıvrılır. Veya  istenilen şekil verilip üzerine yumurtanın beyazı sürülür. Susam çörekotu serpilip 180 derecede  fırında pişirin. Kullandığınız peynir tuzsuzsa  hamura 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilebilir. Afiyet olsun.

 
2014