28 Eylül 2014 Pazar

Pastane Poğaçası

Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket margarin
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük bardak)
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (3,5 -4 bardak)
Yapılışı:
Bir kapta ılık sütü, mayayı ve şekeri maya eriyene kadar bekletin.Karıştırma kabına alıp margarini, sıvı yağı, yumurtayı tuzu karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave edin.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ilave edip yoğurun. Yumurtadan büyük parçalar koparıp yuvarlayın.İstediğiniz şekli verip yağlanmış tepsiye  aralıklı sıralayın.Üstüne ayırdığınız yumurta sarısını az yağla çırpıp ( daha parlak oluyor.) poğaçaların üzerine sürün.Çatalla poğaçaların üzerine çizik atın( derin olmasın) 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

 
2014