Malzemeler:
1 yumurta
1 fincan kuru üzüm
4 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ezilmiş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı mısır gevreği(1 su bardağı içine -2 su bardağı üzerine)
125 gram tereyağı veya margarin
Yapılışı:
Yumurtayı,şekeri iyice çırpın.Unu, kabartma tozunu, yağı ilave edip yoğurun.Portakalı rendeleyip, kabuğunu hamura ekleyin. Damla çikolata, üzüm, ceviz ve 1 su bardağı mısır gevreğini de ilave edip karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun.Hamur hazır olunca ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekil verin.Hazırladığınız kurabiyeleri kalan mısır gevreğine bulayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.175 -180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Afiyet olsun.
1 yumurta
1 fincan kuru üzüm
4 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ezilmiş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı mısır gevreği(1 su bardağı içine -2 su bardağı üzerine)
125 gram tereyağı veya margarin
Yapılışı:
Yumurtayı,şekeri iyice çırpın.Unu, kabartma tozunu, yağı ilave edip yoğurun.Portakalı rendeleyip, kabuğunu hamura ekleyin. Damla çikolata, üzüm, ceviz ve 1 su bardağı mısır gevreğini de ilave edip karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun.Hamur hazır olunca ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekil verin.Hazırladığınız kurabiyeleri kalan mısır gevreğine bulayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.175 -180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Afiyet olsun.