26 Eylül 2014 Cuma

Sulu Börek


Malzemesi:
5 adet hazır yufka
2 adet yumurta
2 dilim beyaz peynir
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
Çörekotu,su
Hazırlanışı:
Peyniri rendeleyip,dereotu ile karıştırın.Her bir yufkayı üçgen olacak
şekilde 4 eşit parçaya bölün.Üçgen kesilmiş yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun.Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarmal yapın.Tüm yufkaları böyle sarın. Börekleri orta derinlikte fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.Böreklerin üzerini geçecek şekilde su ilave edin.Buzdolabında yarım saat bekletin.Börekleri dikkatlice tepsiden çıkarın.Suyun süzülmesi için temiz bir bez üzerine koyun.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip börekleri buraya dizin.Kasede yumurta sarısı,  sıvı yağ ve bir miktar tuz ile çırpıp,karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin.180 derecede önceden ısıtılmış  fırında kızarana kadar pişirin.Sıcak servis yapın Afiyet olsun.

 
2014