8 Ağustos 2014 Cuma

Kol Böreği

 Kırmızı etin  faydalarından bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kırmızı et besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. 100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur. Etin içinde ayrıca fosfor, demir ye bakır gibi madensel tuzlar, A, D, ve B vitaminleri  vardır. Özellikle karaciğer, demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden daha zengindir.
Et kan yapar ve kansızlığı önler. Bedeni canlı ve güçlü kılar. Zihinsel gelişmeyi sağlar. Şişmanlığı önler. Bu özellikleriyle et soframızın baş tacı olmuştur. Beslenmede etle ilgili şu özelliklerin de bilinmesi gerekir:
 Et tüketiminde ölçüyü kaçırmamak gerekir. Gut, damar sertliği, kalp hastalıkları, sinir bozukluğu ve sindirim rahatsızlıklarının kaynağında aşırı et tüketimi vardır.

Malzemesi:
  • 6 adet milföy hamuru
  • 250 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta sarısı,yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Böreğin iç harcı için kıyma yağsız tavada soğanla birlikte kavrulur. Tuzu karabiberi ilave edilir.En son maydanoz serpilip soğutulur.Milföy hamurları unlu tezgahta açılarak inceltilir.  Uzunlamasına iç harçtan konarak sarılıp rulo yapılır. Yuvarlak bir tepsiye ortadan başlanarak yuvarlak sarılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp  susamla süsleye bilirsiniz 180 derecede fırında pişirilir.
Afiyet olsun

 
2014