Börekler soflarımızın baş tacıdır. Özellikle hazır yufkalarla yapacağınız börekler hem kolay hem de lezzetli oluyor. Su böreği yapmak oldukça zahmetli olduğundan bu tarif çok pratik bi o kadar da lezzetli bir tariftir.
Malzemesi:
Malzemesi:
- 5 adet yufka
- 250 gram peynir
- 5 yumurta
- 1 su bardağı su
- yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ
Böreğin içi peynir ve maydanoz hazırlanır. Su, çırpılan yumurtalar, sıvı yağı karıştırılır. Yufkalar ikiye bölünerek hazırlanan sulu sosa batırılarak tepsiye yayılır.İkinci parçada sosa bulanıp tepsiye yayılır.Araya iç peynirli malzeme yayılır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır iç harç ara ara yayılır.Kalan sos en son üzerine gezdirilir.180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun