8 Ağustos 2014 Cuma

Elmalı Rulo Pasta

Malzemesi:
  • 1 orta boy margarin
  • 5  yemek kaşığı yoğurt
  • 5  yemek kaşık pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
 İç Malzemesi:
  • 5-6 elma
  • 5  yemek kaşık toz şeker
  • 5 yemek kaşık su
  • tarçın, ceviz
Yapılışı:
Margarini eritip yoğurt,pudra şekeri.kabartma tozu ve unu koyup kulak memesi ayarında bir hamur yapılır.Hamur merdane ile uzunlamasına açılır.Bıçakla bir kenarından başlanarak üçgen dilimler kesilir.
Elmalar soyulup rendelenir şeker ve su ile az ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.İnmesine yakın 1 kahve kaşığı tarçın ve ceviz konabilir.
Hazırladığınız üçgen şeklindeki hamurun geniş kısmına soğutulan elmalı harçtan koyup  rulo gibi sarılır.170-180 decede hafif pembeleşinceye kadar pişirin Üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

 
2014