Royal icing, kurabiye süslemede kullanabileceğiniz lezzetli bir krema çeşididir.
Kıvamı, lezzeti ve üzerinde rahat çalışılabiliyor olması onu diğer kremalardan ayıran en önemli özelliğidir.
Sert bir krema çeşidi olduğu için kuruduktan sonra bozulmadan sabit kalır. Ayrıca bu özelliği nedeniyle pastaların üzerine yazı yazmada veya şekil çizmede de rahatlıkla kullanılabilir.
Yaptığınız kurabiyeleri dilediğiniz gibi renklendirerek royal icing’le kolayca süsleyebilirsiniz.
Malzemesi:
- 1 yumurta
- 150 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı karbonat (silme)
- 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 limonun kabuğunu ince rendelenmiş.
- hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası
Hamur yoğurma kabına oda ısısındaki yumurtayı kırın. Yine oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağını unu, nişastayı, pudra şekerini karbonatı, tarçını, limon kabuğu rendesini, toz zencefili yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar buğday nişastası ilave edip yoğurmaya devam edin. Nişasta kurabiyelere kıtırlık verecektir.
Hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta 2 cm olacak şekilde açın. Kurabiye kalıpları ile hamurdan şekiller çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yaklaşık 15-20 dakika kurabiyeler kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler iyice soğuyana kadar tezgahta bekletin.
Kurabiyeleri süslemek için ;royal icing için ;
- 2 adet yumurta akı
- 250 gr pudra şekeri
- 1-2 damla limon suyu
Kurabiyelerin oda ısısında kurumalarını bekleyin. 4-5 saat bekledikten sonra servis yapın.