Yoğurdun sağlığımıza faydalarından bazılarını paylaşmak istiyorum. Yoğurt, sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek harika bir gıdadır.Yoğurt daima suyuyla birlikte yenmelidir. Süzme yoğurtta B vitamini kalmaz. Çünkü,vitaminler hep yoğurdun suyundadır. Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt,sindirimi kolaylaştırıp ,bağırsakların çalışmasına yardım eder.Her yaşta hemen hemen herkes için uygundur.Yoğurt, hastalar ve zayıf bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi kolay bir gıdadır. Aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir. Bu sebepten tifo ve ishal zamanlarında yoğurt bir ilaç gibi tavsiye edilmektedir. Ayrıca, yüze ve boyna sürülürse cildi canlandırır. Yirmi dakika kalsın cildinizde,sonra da gülsuyuyla siliverin. Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram kaşar peyniri rendesi
- 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 3-4 dal maydanoz
- Yumurta sarısı, susam
Ilık sütü, sıvı yağı, yumurtayı,şekeri,kuru mayayı,tuzu karıştırıp,unu yavaş yavaş ilave edin.Hamuru iyice yoğurup 30 dakika mayalanmasını bekleyin.Mayalanan hamurdan Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı susam sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirin.Yoğurtla doğranmış maydanozu karıştırın.Pişen poğaçaları tam kopartmadan ortadan kesip arasına yoğurtlu karışımı sürün.Yoğurt etrafına taşsın.Kaşar peynirini rendeleyip poğaçalardan akan yoğurda bulayın. Hem sandviç hem poğaça tadında oldukça güzel bir tariftir. Afiyet olsun.