24 Eylül 2014 Çarşamba

Tavuklu Börek


Malzemeler:


  • 400 gram un
  • Yarım çorba kaşığı toz bira mayası
  • 1 tavuk göğsü ve budu (haşlanmış)
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı,çörekotu

Yapılışı:
Mayayı yarım çay bardağı sıcak suda eritin.Unun ortasını açıp mayayı ekleyin.Yoğurmaya başlayın.Gerekirse sıcak su ekleyip sert bir hamur yapın.Üzerini bezle örtüp hamur iki katına çıkana kadar ılık ortamda bekletin.Hamuru tekrar yoğurup merdane ile yarım cm kalınlığında açın.Kare parçalar halinde kesin.Haşlanmış tavukları doğrayıp tuzu, karabiberi, yarım kaşık tereyağı ile iyice karıştırın.Kare hamurun ortasına harçtan koyun.Çırpılmış yumurtayı harcın çevresine sürün.Hamuru katlayıp bohça haline getirin.Kalan yağın yarısı ile fırın tepsisini yağlayıp,börekleri üstüne koyun.Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpin.190 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.Afiyet olsun.

 
2014