Malzemeler:
3 adet yufka
200 gram peynir
10-12 dal maydanoz
Sosu ve Üzeri için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarı çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı susam, çörek otu
Yapılışı:
3 adet yufka
200 gram peynir
10-12 dal maydanoz
Sosu ve Üzeri için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarı çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı susam, çörek otu
Yapılışı:
Yufkayı ikiye katlayın 4 cm veya 4 parmak eninde uzun şeritler kesin.Kestiğiniz parçaları uzunlamasına açın.Yoğurdu, yumurtayı,sıvı yağı çırpıp, kesilen şerit yufkalara fırçayla sürün. Peynir ve maydanozu karıştırıp şeritlerin uç kısmına koyun.Şeritleri sağa sola katlayarak üçgenler oluşturacak(Muska şekli) şekilde katlayın.Şerit yufkanın uç kısmına açılmaması için bir daha yoğurtlu harçtan sürüp kapatın.Yufkanın hepsini aynı şekilde yaparak yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp susam çörek otu serpin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.
Tatil günlerinizde kahvaltılarda yapacağınız çok hafif ve güzel bir börek tarifi,üstelik yapması kolay ve zaman almayan, sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz kahvaltılara mutluluk katacaktır.