29 Eylül 2014 Pazartesi

Kaşarlı Poğaça

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
4-4,5 su bardağı un
1 paket maya(tek kullanımlık kuru maya)
İç Malzemesi:
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Üzeri için:
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
Yapılışı:
Yoğurma kabına maya süt ve şekeri koyarak mayayı eritin.Yumurtayı,sıvı yağı,tuzu,mahlebi,unu ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğurun. 35-40 dakika hamuru dinlendirin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp  elinizle açın.Ortasına beyaz peynir ve kaşar karışımı iç malzemeden koyup uçlarını ortada birleştirip kapatın.Ayrı bir kapta yarım su bardağı su ile 2 yemek kaşığı pekmezi karıştırın.Hazırlanan poğaçaları önce pekmezli suya sonra susama batırarak yağlanmış tepsiye dizin.20-25 dakika  tepside bekletip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  

 
2014