Kruvasan, Türkçe ay çöreği, hilal açması anlamına gelen Fransız mutfağına özel, hilal şeklinde olan bir açma türüdür.
Genellikle dışı hamur içi ise çikolata kaplıdır. Kat kattır. Sadece tereyağıyla yapıldığı için açma ile farkı büyüktür. Özellikle yanında kahve ile yenilirse tadına doyum olmaz...💕
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- alabildiği kadar un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 200 beyaz peynir,maydanoz
- Yumurta sarısı
Su, süt, yoğurt,sıvı yağ, yaş maya, yumurta, tuz, ve şekeri ekleyip karıştırın. Kararınca unu ekleyip hamuru yoğurup hazırlayın. Yumuşak olarak hazırlanan hamurdan on eşit parça ayrılıp her parçayı merdane ile fazla büyütmeden açın.
Açılan parçalara margarin sürüp iki yanını katlayıp tekrar margarin sürün.Bohça gibi katlayıp biraz dinlendirin. Hamuru açıp yağlayın katlayın.Tekrar her parçayı fazla büyütmeden açın.Açılan her parçadan dört eşit parça (üçgen parçalar) kesin.Geniş kısmına hazırlanan içten koyup sigara böreği sarar gibi sarın.İki yanından tutup hafif ay çöreği gibi kıvırıp yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.Biraz dinlendirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 😊