10 Ağustos 2014 Pazar

Patatesli Gül Böreği

Patates sofraların vazgeçilmez bir besinidir. Patatesin yararları saymakla bitmez. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir.  Kabızlığı önler ve hazımsızlık problemini ortadan kaldırır. Kanımızı temizlemeye yardımcı olur. El ve ayaklarımızda oluşan çatlakları önlemeye yardımcı olur.  Kan şekeri oranını düşürür. Böbreklerin hızlı çalışmasını sağlar. Bağırsaklarımızda oluşan kurtların düşmesine neden olur. Damar sertliklerini giderir ve bu yolla oluşabilecek hastalıklara karşı ciddi bir kurtarıcıdır. Hem bu kadar doğal, şifalı ve faydalı hem de maliyeti düşük bu besin maddesinin  bolca tüketilmesi gerekmektedir. Cilt sağlığı için de çok önemlidir. Cildimizi güzelleştirir, kuru ciltlerin nemlenmesine destek olur.  

Malzemesi:
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (biri si üzeri için)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
Püresi için:
  • 3 adet orta boy patates
  •  1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • tuz
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup  haşlayıp ezin. Bir dakika kavurup sütü ekleyin altını kısıp 5 dakika piştikten sonra ocaktan indirin.Kaşarı ekleyin karıştırın.
Kasede yoğurdu yumurtayı sıvı yağı karıştırın Yufkaları üçgen şekilde Dörde kesin Yufkalara hazırlanan sosu sürün. Patatesli harçtan koyup önce rulo sonra kendi etrafında kıvırıp gül şeklini verin.Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.Isıtılmış fırında 175 derecede 25 dakika pişirin.Afiyet olsun.

 
2014