14 Ağustos 2014 Perşembe

Madlen Kek

Malzemesi:
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım paket) margarin
1 paket veya 3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
Arasına sürmek için
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şamfıstığı,hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtayı şekerle beyaz olana dek çırpın.Margarini eritip ılıdıktan sonra sıvıyağ ile birlikte çırpma kabına alın.Sütü, kakaoyu da ekleyip çırpın.Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Unu kabartma tozuyla karıştırıp ilave edip tekrar çırpın.Kek kalıbını yağlayıp hafif şeker serpin.Hamuru kalıba boşaltın.180 derecede pişirin.Kek fırından çıkınca ayırdığımız 1 bardak harcı pastanın üzerine gezdirin.1 bardak sütle 2 paket krem şantiyi mikserle çırpın. Keki yatay olarak tam ortasından ikiye kesin.Krem şantinin bir kısmını alttaki parçanın üzerine sürün.İkinci parçayı üzerine oturtup kalan krem şantiyi kekin her tarafına sürün.Hindistan cevizi serpip buzdolabında birkaç saat bekletin.Madlen keki dilimleyip servis yapın .Afiyet olsun.

 
2014