1 bardak şeker
1 bardak un
4 tane yumurta
1 tane vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı su
Kreması:
3 bardak süt
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
Yarım bardak şeker
1 tane yumurtanın sarısı
1 tane vanilya
Üzerine ve Kenarlarına:
100 gr. bitter çikolata, ( veya çikolata sosu da olabilir) hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtalara şekeri ilave edip, kabarana kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve suyu da ekleyip karıştırıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırladığımız harcı döküyoruz 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kek pişerken krema için; süt, un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra su bardağı yardımıyla kekten yuvarlaklar kesiyoruz. Hazırladığımız yuvarlak parçaların üzerine kremadan sürüyoruz.Üzerine diğer yuvarlak parçayı kapatıyoruz. Kekin etrafına kremadan sürüyoruz ve yan taraflarını hindistan cevizine buluyoruz. Bitter çikolatamızı ben mari usulü eritiyoruz. Dilerseniz çikolata sosu hazırlayabilirsiniz. Eritilmiş çikolatadan veya sostan birer kaşık hazırladığımız keklerin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.