15 Mayıs 2015 Cuma

Salepli Kurabiye

Tadıyla kokusuyla bizleri mest eden salep kurabiyelere de harika bir tat bıraktı.Oldukça değişik bir lezzet oldu.Yapması bir o kadar da eğlenceli değişik şekilllerde yapabileceğiniz un kurabiyesini aratmayacak bir görüntü ve tat...  
Salepli Kurabiye
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı (yumuşak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 -3 yemek kaşığı toz salep
Süslemek için:
  • Çikolata sos
Yapılışı:
Derin bir kaba yumuşamış margarini,sıvı yağı, pudra şekerini,nişastayı, sütü, salebi,  kabartma tozunu koyarak karıştırın unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile  yarım santim kalınlığında açın.Açılan hamurdan önce su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Sonra ortasını kola kapağı ile delerek çıkarın. 200 derecede  ısıtılmış fırında  salepli kurabiyeler pişirilir. Pişen kurabiyeler  eritilmiş çikolata sosuyla süslenir veya sade olarak servis yapılır. Afiyet Olsun!


14 Mayıs 2015 Perşembe

Hindistan Cevizli Toplar

Çoğumuzun yaptığı kolay  bir tarif sunumu ile de ikramlarınızda fark yaratacak türden bir pasta olacak. Çocuklarınızın doğum günlerinde okul kermeslerinde yapılabilecek küçük top pastaları denemeğe değer...

Hindistan Cevizli Pasta
Malzemeler:
  • 300 gram Petit Beurre Bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:
Bisküvileri un haline gelinceye kadar ezin.Erimiş soğutulmuş margarini, sütü, yumurta sarısı pudra şekeri, kakao ve cevizi ilave edip  elinizle yoğurun. Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yaptığınız top şeklindeki pastaları hindistan cevizine bulayıp düz bir kaba sıralayın.Buzdolabında soğumaya bırakın.Üzerine kürdan batırarak servis yapın.Afiyet olsun.  

23 Nisan 2015 Perşembe

Peynirli Pileli Börek

Yapımı kolay olan Büzgülü Börek yada Pileli Börek tadı ve görüntüsü ile de sofralarınızın vaz geçilmez tariflerinden olacaktır. Beş çaylarınıza yakışan davetlerinizde gönül rahatlığı ile yapacağınız bir börek tarifi....
Peynirli  Pileli  Börek  Tarifi
Malzemeler:
  • 4 adet  yufka
  • 300  gr. beyaz peynir
  • 1  tutam maydanoz
Sosu  İçin:
  • 1  su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet  yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu (soda)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
 Hazırlanışı:
Öncelikle  sos  malzemeleri olan sodayı sütü sıvı yağı yumurtayı  bir  kap içine  alın ve  iyice  karıştırın.
Peyniri, ince  kıyılmış maydanozu  ayrı  bir  kapta  karıştırıp iç harcını hazırlayın.
1  adet  yufkayı  düz  zemine yayıp peynirli iç malzemeden her yerine serpin.
Yufkanın ucundan başlayıp  ortasına  kadar toplayıp pile  yapın.  Diğer  ucunu  da  aynı şekilde  yapın ve  ortada  buluşturun. Büzerek hazırladığınız yufkayı hafif yağlanmış dikdörtgen  fırın tepsisine  yerleştirin.
Diğer  yufkaları  da  aynı  şekilde  hazırlayıp  tepsiye  yerleştirin. 
Hazırlanan sosu  böreğin üzerine kaşık kaşık   gezdirin.  Yumurta sarısını çırpıp sosun üzerine sürün ve  önceden ısıtılmış  200  derecede fırında üzeri  kızarana  kadar  pişirin..Afiyet olsun

21 Nisan 2015 Salı

Yufka ile Midye Börek

Pratik ve oldukça kolay bir börek tarifi olan Midye Börek görüntüsü ile de kendisine hayran bıraktıracaktır. Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak servis yaparsanız çıtır çıtır tadına varırsınız.  
Midye Börek
Malzemesi:
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Üzeri sürmek için
  • yumurta sarısı, susam
Midye Börek İç Malzemesi:
  • 1 kase beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı:
 Yufkalara sürmek için sosu hazırlayın. Tereyağını eritin sıvı yağı sütü ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine karıştırdığınız sostan kaşıkla her yerine sürün. Yufkayı önce dik sonra yatay olarak ikiye bölün 4 adet üçgen oluşsun. Üçgen dilimin uç kısmından geniş kısmına doğru ortadan büzün.Oluşan iki ucu yan yana birleştirin.Hazırladığınız peynirli malzemeden koyup rulo sarın. Ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Midye şekli gibi diğer yufkaları da aynı şekilde sararak üzerine yumurta sarısı sürüp susamla serpin. 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Cevizli Browni Kek

Çikolata ve cevizin harika uyumu üstü hafif kuru ortası ıslak yumuşacık  ancak böyle tarif edilir bu kek..Çikolata sevmeyen yoktur herhalde bol çikolata ile yapıldığı için çikolatalı browni kek de diyebiliriz. 
Cevizli Browni Kek Malzemesi:
  • 1,5 su bardağı un
  • 240 gr. bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3  yumurta
  • 1,5 su bardağı  toz şeker
  • 125  gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
Cevizli Browni Kek Yapılışı:
Tencereye su koyup üzerine bir kap yerleştirip çikolata ve tereyağını  eritin (benmari usuluyle eritin)  Granül kahveyi ve kakaoyu ekleyip karıştırıp ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekeri başka bir kapta çırpın vanilyayı ekleyip ılıyan çikolatalı karışımdan kaşık kaşık koyarak karıştırın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ve tuzu ekleyip alttan üste karıştırın.  Büyük parçalar halinde kırılmış cevizi ilave edip karıştırın. Kare veya dikdörtgen borcam tepsiyi yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin. Cevizli Browni kek hamurunu tepsiye boşaltıp 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Browni keki ıslak seviyorsanız 25 dakika daha kuru isterseniz 30 dakika pişirin. Daha fazla pişerse normal kek olur. Afiyet olsun.

9 Nisan 2015 Perşembe

Üç Kabartma Tozlu Poğaça (3-2-1 Poğaça)

Bu  Poğaçayı çoktandır yapmayı düşünüyordum. 3 kabartma tozuyla nasıl olacak diye merak ediyordum. Denememiş yapmamışsanız  tavsiyem hemen denemeniz. Peynirli patatesli veya sade tercih size kalmış. Hepsi harika olur kıtır kıtır bir poğaça oluyor.
Üç Kabartma Tozlu Poğaça (3- 2- 1 Poğaça):

Malzemeler:
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (4 -5 bardak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için malzemeler:
  • 250 gram beyaz peynir 
  • küçük kase lor veya kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına sıvı yağı sulu tarafından yoğurdu şekeri tuzu koyun. Unu 3 paket kabartma tozu ile karıştırıp yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur olunca 20-30 dakika üzerini streçleyip dinlendirin.
Bu arada  peynirleri ve doğranmış maydanozları karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.Yumurtanın beyazını da iç malzemeye koyabilirsiniz.
Dinlenmiş hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp avucunuzda açıp ortasına iç malzemeden peynirli karışımdan koyup yuvarlayın. 3-2-1 poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 
2014