21 Nisan 2015 Salı

Yufka ile Midye Börek

Pratik ve oldukça kolay bir börek tarifi olan Midye Börek görüntüsü ile de kendisine hayran bıraktıracaktır. Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak servis yaparsanız çıtır çıtır tadına varırsınız.  
Midye Börek
Malzemesi:
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Üzeri sürmek için
  • yumurta sarısı, susam
Midye Börek İç Malzemesi:
  • 1 kase beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı:
 Yufkalara sürmek için sosu hazırlayın. Tereyağını eritin sıvı yağı sütü ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine karıştırdığınız sostan kaşıkla her yerine sürün. Yufkayı önce dik sonra yatay olarak ikiye bölün 4 adet üçgen oluşsun. Üçgen dilimin uç kısmından geniş kısmına doğru ortadan büzün.Oluşan iki ucu yan yana birleştirin.Hazırladığınız peynirli malzemeden koyup rulo sarın. Ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Midye şekli gibi diğer yufkaları da aynı şekilde sararak üzerine yumurta sarısı sürüp susamla serpin. 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 
2014