Tadıyla kokusuyla bizleri mest eden salep kurabiyelere de harika bir tat bıraktı.Oldukça değişik bir lezzet oldu.Yapması bir o kadar da eğlenceli değişik şekilllerde yapabileceğiniz un kurabiyesini aratmayacak bir görüntü ve tat...
Salepli Kurabiye
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (yumuşak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 -3 yemek kaşığı toz salep
- Çikolata sos
Derin bir kaba yumuşamış margarini,sıvı yağı, pudra şekerini,nişastayı, sütü, salebi, kabartma tozunu koyarak karıştırın unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın.Açılan hamurdan önce su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Sonra ortasını kola kapağı ile delerek çıkarın. 200 derecede ısıtılmış fırında salepli kurabiyeler pişirilir. Pişen kurabiyeler eritilmiş çikolata sosuyla süslenir veya sade olarak servis yapılır. Afiyet Olsun!