5 Nisan 2015 Pazar

Midye Börek

Görüntüsü ile lezzeti ile yediğim en güzel börek.Ben tatlısını yedim evde bunun böreği olmaz mı diye düşündüm bir baktım çoktan yapılmış  birde ben yapayım dedim.Tarifteki malzemeleri sizde değiştirip deneyebilirsiniz.Ben mayayı hem kuru hem yaş kullandım tercih size kalmış.İç malzemesi de öyle ben patatesli yaptım. Çok harika oldu.
Midye Börek/Midye Poğaça
Malzemeler
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 yumurta
  • 1 yemek  kaşığı sirke
  •  1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un 
İç Malzemesi 
  • haşlanmış 4-5 adet  patates
  • 1 adet kuru soğan
  • maydanoz ,karabiber,kimyon pul  kırmızı biber,  tuz, kuru nane 
100 gram erimiş margarin ( açtığınız bezelere sürmek için)
Yapılışı :
İç harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyin üzerine kuru soğanı rendeleyin baharatını tuzunu ekleyin. 1 tatlı kaşığı salçada koyabilirsiniz. 
Hamur yoğurma kabına sıvı yağı yoğurdu  yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıp geri kalanı yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı yaş mayayı tuzu şekeri ekleyip elinizle sıvı karışımı karıştırın. Unu yavaş ekleyerek  yoğurun yumuşak bir hamur yapın hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Hamuru 10 adet bezeye  ayırıp,  pasta tabağı büyüklüğünde unlayarak açın. (Şekli çok önemli değil)  erimiş olan margarini açtığınız  bezelerin üstüne bir fırça yardımıyla sürün ( en üstündeki yufkaya sürmeyin) 5 adet  yufkayı  üst üste koyun.  Kat kat olan yufkaları merdane ile açarak büyütün.Diğer yufkaları da aynı şekilde  yapın.Yufkayı sıkıca rulo yapın. Ruloları 2 santimetre yada iki parmak kalınlığında kesin ,kestiğiniz ruloları elinizle hafif  oval açıp iç harcını koyun poğaça gibi kapatın. hafifçe kenar kısmına basın   üzerine kalan yağdan sürüp  185 derecede pişirin.  Afiyet olsun


 
2014