Görüntüsü ile lezzeti ile yediğim en güzel börek.Ben tatlısını yedim evde bunun böreği olmaz mı diye düşündüm bir baktım çoktan yapılmış birde ben yapayım dedim.Tarifteki malzemeleri sizde değiştirip deneyebilirsiniz.Ben mayayı hem kuru hem yaş kullandım tercih size kalmış.İç malzemesi de öyle ben patatesli yaptım. Çok harika oldu.
Midye Börek/Midye PoğaçaMalzemeler
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- haşlanmış 4-5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- maydanoz ,karabiber,kimyon pul kırmızı biber, tuz, kuru nane
Yapılışı :
İç harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyin üzerine kuru soğanı rendeleyin baharatını tuzunu ekleyin. 1 tatlı kaşığı salçada koyabilirsiniz.
Hamur yoğurma kabına sıvı yağı yoğurdu yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırıp geri kalanı yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı yaş mayayı tuzu şekeri ekleyip elinizle sıvı karışımı karıştırın. Unu yavaş ekleyerek yoğurun yumuşak bir hamur yapın hamuru 15-20 dakika dinlendirin.Hamuru 10 adet bezeye ayırıp, pasta tabağı büyüklüğünde unlayarak açın. (Şekli çok önemli değil) erimiş olan margarini açtığınız bezelerin üstüne bir fırça yardımıyla sürün ( en üstündeki yufkaya sürmeyin) 5 adet yufkayı üst üste koyun. Kat kat olan yufkaları merdane ile açarak büyütün.Diğer yufkaları da aynı şekilde yapın.Yufkayı sıkıca rulo yapın. Ruloları 2 santimetre yada iki parmak kalınlığında kesin ,kestiğiniz ruloları elinizle hafif oval açıp iç harcını koyun poğaça gibi kapatın. hafifçe kenar kısmına basın üzerine kalan yağdan sürüp 185 derecede pişirin. Afiyet olsun