29 Ekim 2014 Çarşamba

Reçelli Kurabiye

Malzemeler:

  • 120 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 -3 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Vişne veya şeftali reçel taneleri

Yapılışı:
Margarin  ve unun yarısını ekleyip  yoğurun, pudra  şekeri, kabartma tozu, vanilyayı, limon kabuğu rendesini, ekleyip, kum haline gelinceye kadar yoğurun. Kalan unu da ekleyip (un az gelirse biraz daha ekleyin) yoğurun. Yumuşak olmayan bir hamur olsun. Hamuru soğuk ortamda biraz bekletin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamuru derince çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye  sıralayın. 185 dereceli fırında  15 dakika  pişirin. Kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra   çukur kısımlara reçel taneleri koyup pudra şekeri serpin.  Afiyet olsun.

 
2014