8 Ekim 2014 Çarşamba

Aksaray Poğaçası

Malzemeleri:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Yeteri kadar un ( 5 su bardağı kadar)
  • Üzerine: çörek otu
Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık sütü,sıvı yağı,yumurtayı,şekeri, tuzu, mayayı azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.Hamuru tezgaha alıp,unla tekrar yoğurun.Merdane ile ( ince olmayacak şekilde) açın.Su bardağı yardımıyla yuvarlak  yuvarlak hamuru kesin. Yuvarlak kestiğiniz hamuru elinize alıp, işaret parmağınızı hamurun ortasına koyun,hamuru biraz arkaya  doğru çekin. İçi boş olacak dilber dudağı dediğimiz tatlı gibi kapatın. Sıkı kapatmayın. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.170-180 derecede fırında pişirin.Afiyet olsun.Poğaçanın içine isterseniz peynirli veya patatesli bir harç koyabilirsiniz. 

 
2014