13 Eylül 2014 Cumartesi

Peynirli Katmer Poğaça

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı  yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı kura maya yada 20 gram yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Arasına 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gram beyaz peynir maydanoz
Maya  yarım çay bardağı ılık suda eritilir.Ilık sütü, yumurta akı,tuz,şeker,sıvı yağ ve un ile hamur yoğrulur.Hamur 8 eşit parçaya bölerek her birini açarak büyütün. Fazla büyütmeden aralarına yumuşamış yada erimiş tere yağını sürerek üst üste koyun.En üste yağ sürmeden hamuru biraz daha açarak büyütün Üçgen dilimler yaparak pizza dilimi gibi kesin.Geniş kısmına peynirli iç koyarak  sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Yarım saat dinlendirin.Üzerine yumurta sarısı sürün çörekotu veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.Afiyet olsun.

 
2014