17 Eylül 2014 Çarşamba

Muzlu Kurabiye

Muz bol miktarda protein, karbonhidrat ve lif içerir.  A vitamini, C ve E vitaminleri, , B12 vitamini gibi vitaminler,  demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko ve florür gibi mineraller açısından zengindir.  Muz oldukça sağlıklı ve enerji düzeyi yüksek bir meyvedir. Kabızlığa iyi gelir.Depresyonun giderilmesinde yardımcı olduğu bilinmektedir. Kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.midede bulunan zararlı bakteriler ile savaşır. anemi hastaları için ideal bir meyvedir.Sigarayı bırakmaya çalışanlara oldukça faydalıdır. Cilde muz püresi uygulamak cildi yumuşatır ve nemlendirir. Muzu saklamanın ideal yolu onu oda sıcaklığında tutmaktır. Eğer olgunlaşmalarını istiyorsanız bir gazete kağıdı yada kese kağıdına sarabilirsiniz. Buzdolabında saklamak kabuklarını siyah yapacaktır.  Umarım bu yazıdan sonra daha çok muz tüketir ve faydasını görürsünüz.
Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurtanın sarısı
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 2 çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin: pudra şekeri
İçine: 2-3 tane dilimlenmiş muz
Yapılışı:
Kabın içerisine yoğurt,eritilmiş margarin,toz şeker ve yumurta sarısını koyup yoğurun.Nişasta, vanilya,kabartma tozu,sıvı yağ,ilave edip tekrar yoğurun.En son unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan parçalar koparıp elle biraz açın.İçerisine dilimlenmiş muz parçalarından koyun elle yuvarlayın.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.165 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Fırından çıkınca pudra şekeri serpin.
 Muzun  aramosu kurabiyeye geçiyor harika bir tat denemeye değer bir tarif  afiyet olsun.

 
2014