Damla sakızı, oldukça şifalı bir bitkidir. Pek çok derde deva olan damla sakızı, aynı zamanda tatlılarda ve muhallebilerde kullanılan bir baharattır. Damla sakızının faydalarını kısaca paylaşmak istiyorum ;
*Mide hastalıklarına iyi gelir.* Kısırlık için etkilidir.
* Bronşları ve nefesi açar, astıma iyi gelir.
* Diş problemlerinin tedavisinde faydalıdır.
* Antiseptik özelliği sayesinde ağız hijyeni sağlar.
* Dişleri korur.
Kilo problemlerini göz önüne alarak tüketmek gerekir. Damla sakızı faydalı olacak diye fazla tüketmemekte fayda var.
Malzemeler:
* 1 paket damla sakızlı muhallebi* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket margarin
* 1 su bardağı nişasta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı un
Yapılışı:
Yumuşak margarinin üzerine damla sakızlı muhallebi paketini dökün.Toz halindeki muhallebi ile margarini iyice karıştırın yoğurun.Sıvı yağı, nişastayı unu,kabartma tozunu ilave edip yoğurun Hamur yavaş yavaş toparlanacaktır.Kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklükte yuvarlak toplar yapın.Yağlanmış tepsiye dizin.175 derecelik ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.