Kuru üzümün faydalarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Kuru üzüm tam bir karaciğer dostudur.Vücudumuzda kan oranını artırır. Kuru üzüm vücutta bunların birçok sert tümörleri eriterek yok eder. Kuru üzüm, hafızayı yüksek oranda güçlendirir. Kuru üzüm sarılık hastalığına faydalıdır. Vücutta oluşan çıban ve sivilce gibi hastalıklara karşı kuru üzüm tedavi edici özellik gösterir, Kuru üzüm öksürük ve boğaz ağrısının yok eder. Kuru üzümün çekirdekleri selülit tedavisinde çok başarı sonuçlar verir.İshal olduğunuz zaman yiyeceğimiz bir avuç kuru üzüm ishali anında keser. Kendinizi yorgun ve bitkin iste ettiğiniz anlarda, tüketeceğiniz bir avuç kuru üzüm, size bir gün boyunca yetecek enerji sağlayacaktır. Diş çürümelerini anında keser. Şayet rejimi yapıyorsanız kuru yüzünden biraz uzak durmanız gerekir. Çünkü kuru üzüm iştah açar ve kilo almanıza neden olur.
- 2 yumurta
- 125 gram margarin
- 4 çorba kaşığı kuru üzüm
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Yumurta,yağ,un,kabartma tozu,vanilya,cevizi iyice karıştırın.En son üzümleri koyup elinizle şekil verin.Yağlanmış tepsiye yerleştirin.Önceden ısıtılmış 160 derecede 30 dakika pişirin.Hafif karamel renginde olunca çıkarın.Afiyet olsun