12 Ağustos 2014 Salı

Su Böreği

Hamuru için Malzemesi:
4 yumurta
1 tutam tuz
Yeterice un
İç için malzeme:
1 demet maydanoz
beyaz peynir
250 gram margarin
Yapılışı:
Yumurtaları tuzu ve unu iyice yoğurup sıkıca bir hamur yapın.Bırakın dinlensin.Bıçakla ucundan birazcık kesip bakın.Hamurun kesik tarafından delikler oluşmuşsa,hamur olmuş demektir.Yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yumaklar yapın ve üzerine nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
Diğer tarafta maydanozu doğrayıp peynir rendesiyle karıştırarak iç hazırlayın.
Yağı ayrı bir kapta eritin.Büyükçe bir tencereye su koyup, tuz atarak kaynamaya bırakın.Bir başka tencereye de soğuk su koyun.
Yumakları incecik açın.İki yufkayı kuru olarak ayırın.Diğer yufkaları kaynayan suda haşlayın.Fazla bekletmeden birbirine yapışmamasına dikkat edin.Sıcak sudan aldığınız yufkaları soğuk suya atarak ellerinizle açın.Sudan alıp iki bez arasında kurulayın.
Tepsinin  en altına  ayırdığınız kuru yufkalardan birini yerleştirin.Haşladığınız yufkaların yarsını aralarına yağ gezdirerek dizin.Peynir maydanoz karışımını serptikten sonra yufkaların kalan kısmını da aynı şekilde üst üste yerleştirin.En üste ayırdığınız diğer kuru yufkayı yerleştirin.Üzerine yağ gezdirerek sıcak fırında alt üst pembeleşinceye kadar pişirin.Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

 
2014