Malzemesi:
- 1/2 bardak ermiş margarin
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 250-300 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- karabiber, tuz
- 1-2 sivri biber
- Birkaç sap maydanoz
- üzerine 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Poğaçanın harcı için kıymayı tavaya alın. Rengi değişene kadar kavurun.Soğanı rendeleyin. Kıymaya ekleyin. Sivri biberi de küçük küçük doğrayıp ekleyin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Maydanozu kıyarak serpin.
Hamuru için yaş mayayı yarım bardak ılık suda eritin. Kabardığında yağ yumurta ve geri kalan malzemelerle karıştırın Alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, mayalanması için 30-40 dakika bekletin.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Ortasına kıymalı harçtan koyup ikiye katlayın. 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun💓