Sadece kokusuyla insanı baştan çıkaran çikolatayı kim sevmez mutluluk hormonunu harekete geçiren çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor. Kalp hastalıkları ve kanserle mücadele ediyor, cildi ve kemikleri besliyor. Kakao, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. Çikolata diğer tatlılara oranla diş sağlığı açısından daha zararsızdır; çünkü sütlü çikolata yüksek miktarda protein, kalsiyum ve fosfat içerir. Bu maddeler de diş minesini koruyor. Çikolatadaki doymuş yağ oranı,kandaki kolesterol seviyesinin artmasına neden olmuyor.
Malzemeler:
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı demli çay
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 25 gram kakao
- 1 paket krem şanti
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı soğuk süt
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Demli çayı, sıvı yağı, un ve kabartma tozunu ekleyip 7-8 dakika çırpın. Küçük kek kalıplarına yarıya kadar eşit miktarda koyup tepsiye dizin.180 derecede ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar pişirin. Kekler ılık iken kalıptan çıkarın. Keklerin üzerini kürdanla delikler açın. 1 su bardağı sütle 1 paket çikolata sosu üzerindeki tarife uygun pişirin. Sos ılıyınca keklerin üzerine birer kaşık koyun. Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
1 paket sade krem şantiyi ( kakaolu da olabilir) 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Krema sıkacağı ile keklerin üzerine daire şeklinde sıkın. Keklerin üzerine damla çikolata veya pasta süsü ile süsleyin. Afiyet olsun.